Over ons – Button Bash

zeist-2019-8781096

Wij gaan het concept ‘LAN-party’ nieuw leven inblazen! Onze doelgroep is console en PC gamers van 12 jaar en ouder. Met ons event willen wij deze gamers bij elkaar brengen in een wereld waar het draait om online-gaming. Wij laten zien hoe tof en vooral hoe gezellig het is om samen met elkaar te gamen. Button Bash is een ééndaags gaming-event waar gamen en alles wat daar bij hoort centraal staat. Waarom een ééndaags event? Wij zien dat gamers (met name onze doelgroep) niet meer de ‘nerds’ van vroeger zijn, jongeren hebben het tegenwoordig te druk met sport, werk, vrienden, etc. Daarom, één dag, 14 uur lang: gamen, gezelligheid, competities, muziek en toffe game-ervaringen!

Ons event heeft drie basiselementen: de LAN-party, competities (eSports) en een eXPerience zone. De LAN-party is de basis van ons evenement. De deelnemers nemen hun eigen console en/of computer mee en alles wat daar bij hoort. Wij faciliteren het volgende:

  • Eén tafel per deelnemer.
  • Eén netwerkverbinding & Wi-Fi toegang.
  • Eén Stroompunt.
  • Gezellige sfeer & muziek.

Tijdens het evenement organiseren wij ‘game-competities’, ook wel eSports genoemd. Wij organiseren meerdere eSports toernooien in verschillende categorieën en platformen. De deelnemers kunnen zich bij het aanmelden inschrijven voor één van de competities. Door spelregels en informatie op onze website en social-media te plaatsen kunnen deelnemers zich van tevoren voorbereiden. Op de dag zelf zijn de toernooi indelingen bekend en zorgen wij dat de wedstrijden tussen de verschillende spelers of teams vlekkeloos verlopen.

Een hele dag gamen is hartstikke leuk maar soms wil je als deelnemer ook even wat anders doen dan achter je eigen scherm zitten. Daarom hebben wij een Experience zone opgezet waar de deelnemers met wat anders aan de slag kan gaan of gewoon even kan relaxen in onze chill ruimte. Vorig jaar hadden we een Race Simulator, Arcade kast en Virtual Reality in onze Experience zone.

Historie

Button Bash is ontstaan uit een kleinschalige LAN-party die in 2006 is opgezet door de systeembeheerders van KSG De Breul in Zeist. De BreulLAN-party was een LAN-party uitsluitend bedoeld voor leerlingen en oud-leerlingen van KSG De Breul. De LAN-party werd jaarlijks georganiseerd in de mediatheek van de school en ons doel was om leerlingen een veilige en leuke omgeving te bieden waar ze met medeleerlingen een hele dag konden gamen. De leerlingen waren een positieve schoolervaring rijker en wij als systeembeheer kwamen hierdoor op een leuke manier in contact met onze leerlingen.

In die 10 jaar is De Breul LAN-party gegroeid van 20 leerlingen in het eerste jaar naar 100 leerlingen en oud-leerlingen in het laatste jaar (2015). Doordat de verwachting was dat het aantal deelnemers de komende jaren bleef groeien en de mediatheek echt te klein was voor 100+ deelnemers, hebben we het besluit genomen om de volgende stap te gaan maken: Button Bash.

lanparty-de-breul-logo-2507065

Het Team